Did I already get a survey when I bought the property?
A survey was part of the purchase. Paragraph 6C of the TREC contract handles it, and under box 1 the seller furnishes an existing survey plus a T-47 affidavit or T-47.1 declaration. Those documents go to the buyer during the transaction. So a Texas owner should open the closing package before calling anyone.
What a strong answer sounds like
A good hunt starts with the box or folder from closing. The title commitment comes before closing and the owner policy is issued after it, so both tend to be filed together. Look for a folded drawing made by a registered professional land surveyor, with a date on it. The closing package is the single most likely place and the one most people never open.
Red flag
Watch for a search that starts with a call to a surveyor. That order often ends in paid work the owner may not need. Checking documents already in hand costs nothing. A survey sitting in the file can carry the whole requirement, because a title company may accept an existing survey and not require a new one.

